Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 40-50 minutter
Nok til: 8 personer
Ingredienser:
- 1 tærtedej
- 1 æg
- 1 spsk. hvedemel
- 1 ¾ dl. sukker
- ½ tsk. fint salt
- 3 ¾ dl. græskarpure
- 1 dåse kondenseret mælk
- ½ tsk. ingefær
- ½ tsk. kanel
- ¼ tsk. muskatnød
- 2 spsk. glukosesirup
Sådan gør du:
- Rul tærtedejen ud og læg den ned i tærteformen. Pres den ud i bunden og op langs siderne og skær overskydende tærtedej væk
- Bland græskarpure, hvedemel, sukker, salt, ingefær, kanel, muskatnød, glukosesirup og et sammenpisket æg i en skål. Tilsæt en dåse kondenseret mælk og bland det hele godt sammen
- Hæld hele blandingen ned i tærtebunden og start med at bage tærten ved 230 grader i 10 minutter
- Skru derefter ned til 175 grader i 30-40 minutter
- Når du kan stikke en kniv ned midt i tærten og der ikke følger græskarfyld med op, er den færdig
- Server den kold med flødeskum
Pumpkin pie er et must til en rigtig amerikansk Thanksgiving. Vi har forsøgt forskellige udgaver gennem årene uden den store held. Vi har prøvet med frisk græskar, hvor vi selv har lavet pure, vi har forsøgt en opskrift fra min madguru The Pioneer Woman, men begge gange uden held. Så kom min papsøn sidste år og fortalte mig, at der var en opskrift i hans engelskbog, fordi der var et kapitel om amerikansk Thanksgiving. Han ønskede at lave tærten og vi valgte at lade ham, med tanke på, at der var rigeligt med andre tærter, så gik det galt, ville det ikke være så slemt. Og så viste den sig sørme at være rigtig god ifølge min familie. Jeg er ikke fan, men det er jeg generelt sjældent, når det kommer til de mange forskellige tærter jeg laver. På det område er jeg lidt sær. Eller som min mand siger, der er jeg også lidt sær. Jeg elsker ham, han elsker mig og han elsker mine særheder. Win win.
Først tager du en tærtedej ud af fryseren.
Du skal bruge hvedemel.
Så skal du bruge sukker.
Dernæst skal du bruge salt.
Og du skal bruge græskarpure. Jeg har indtil videre kun fundet det i SuperBest i deres Food from Home afdeling.
Så skal du have fat i en dåse kondenseret mælk. I starten havde jeg store problemer med at finde kondenseret mælk, men det skyldtes at jeg aldrig havde brugt det før. Nu har jeg ingen problemer med at finde det i Bilka, SuperBest eller andre dagligvarebutikker.
Du skal bruge kanel, ingefær og muskatnød.
Så skal du bruge glukosesirup og vær forberedt på, at det er noget frygteligt klistret, tyktflydende stads.
Et enkelt æg skal der også til.
Og så en tærteform selvfølgelig. Jeg bruger stort set kun aluforme, fordi jeg oplevede at mine normale tærteforme blev ridsede og ødelagte, når tærterne skulle skæres ud. En aluform kan bare smides ud og så kan jeg lave masser af tærter og smide dem i fryseren, uden at savne mine tærtefade. Jeg bruger de høje tærteforme, for de er de eneste, der kan rumme de amerikanske tærter, jeg plejer at lave.
Rul tærtedejen ud på et glat underlag. Da jeg har træborde i køkkenet må jeg bruge et dejunderlag, hvilket jeg er kommet til at elske, da den har målelinjer til tærtedeje. Dejen er ofte lidt våd, når den er tøet op, så hav mel klar og ælt den med en skefuld eller to. Når du ruller dejen ud, skal du huske at strø mel under og vende den et par gange.
Læg dejen ned i formen og pres den forsigtigt ud i hjørnerne og op af kanten. Skær overskydende dej væk.
Så tager du 3 ¾ dl. græskarpure og hælder ned i en skål. Det svarer stort set til hele dåsen.
Dernæst tager du 1 ¾ dl. sukker og hælder ned i skålen.
Så 1 spsk. hvedemel ned i skålen.
Og ½ tsk. fint salt.
Du skal bruge ½ tsk. kanel, ½ tsk. ingefær og ¼ tsk. muskatnød.
Og dernæst hælder du 2 spsk. glukosesirup ned i blandingen. Når først du har fået det ud af flasken og ned i skeen, skal du bruge endnu en ske til at få det ud af skeen. Det er virkelig bøvlet og klistret og usamarbejdsvilligt.
Du slår ægget ud i en lille skål og pisker det let sammen.
Dernæst hælder du ægget ned i skålen.
Til sidst hælder du en hel dåse kondenseret mælk ned i blandingen.
Jeg vil anbefale at du bruger et stænklåg, hvor du kan stikke piskeren igennem, for det er meget flydende og sprøjter en del. Rør det hele godt sammen.
Du hælder hele blandingen ned i tærtebunden.
Nu er tærten klar til at blive bagt. Først giver du den 10 minutter ved 230 grader og derefter skruer du ned til 175 grader i 30-40 minutter. Tærten er færdig, når du kan stikke en kniv ned i midten og der ikke kommer græskarfyld med op.
Nu er tærten færdig og når den er kølet af serveres den med flødeskum.
You must be logged in to post a comment.