Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: Ja det kommer an på hvor meget marcipan, pistacie og chokolade du har købt


Ingredienser:

  • Marcipan
  • Pistaciemasse
  • Smeltechokolade
  • Krymmel

Sådan gør du:

  • Start med at rulle marcipanen ud mellem to stykker bagepapir. Brug godt med flormelis over og under marcipanen, så den ikke klistrer til bagepapiret. Marcipanen skal være 2-3 mm. tyk.
  • Brug en udstikker til at lave en masse små cirkler, som du lægger på et stykke bagepapir
  • Klip et hul i spidsen af pistacieposen og klem massen ud i spidsen. Klem en klat pistacie ud på hver cirkel
  • Smelt chokoladen, læg en marcipancirkel på en gaffel og pensl hele herligheden godt med chokolade
  • Læg den tilbage på bagepapiret, drys med krymmel og gentag processen
  • Lad dem stå til chokoladen er helt stivnet og pak dem så i en lufttæt boks med mellemlægspapir mellem hvert lag. Stil dem køligt

Egentlig havde jeg slet ikke tænkt mig at lave konfekt i år, men så havde jeg lige en rest marcipan og pistaciemasse til overs og så skulle det jo ikke gå til spilde. Det er nu også en super nem konfekt at lave, og så er min mand rigtig glad for den. Da jeg var barn, lavede mine forældre konfekt hvert år, og selvom jeg ikke selv kan fordrage det, blev jeg nødt til at gøre noget, da de et år valgte at stoppe. Konfekt skulle der være til jul og så måtte jeg jo selv i gang. Heldigvis havde jeg set dem lave det her så mange gange, så jeg vidste udmærket, hvad jeg skulle gøre. Jeg skulle til Tyskland og købe kæmpe mængder af marcipan, nougat, pistacie, krymmel og chokolade. Jeg fik lavet lige rigeligt det år, så der var konfekt til hele min arbejdsplads i hele december, plus min eksmands arbejdsplads i hele december. Især min eksmands arbejdsplads var vilde med konfekten, så året efter vi var gået fra hinanden, ringede han og fortalte, at hans kolleger var villige til at betale mig for konfekten, hvis bare jeg ville lave det til dem igen. Så der stod jeg, i min alt for lille lejlighedskøkken midt i Herning og lavede bunker af konfekt til de stakkels hungrende tømrere.

Side da har jeg lært at skrue lidt ned for mængden, men jeg får alligevel altid lavet lidt for meget. Pyt nu være med det, der skal nok være nogen, der spiser det.

1

Til pistaciekonfekten skal du bruge marcipan, pistaciemasse og chokolade. Og krymmel til pynt, hvis du er til den slags. Jeg er til den slags.

2

Start med at komme lidt flormelis i en skål, du får brug for det.

3

Drys lidt flormelis ud på et stykke bagepapir. Det hjælper med at sørge for, at marcipanen ikke klistrer så uhyggeligt meget.

4

Læg et andet stykke bagepapir over marcipanen og rul det fladt. Vend det et par gange undervejs og drys flormelis under og over marcipanen hver gang.

5

Når marcipanen er ca. 2-3 mm. tyk tager du en udstikker, dypper den i flormelis og laver små cirkler. Ca. 4-5 cm. i diameter, større må de ikke være.

6

Læg skiverne på et stykke bagepapir.

7

Klip nu et lille hul i spidsen af din pistaciepose, brug kagerullen til at rulle massen helt ud i spidsen og klem så en lille klat ud på hver marcipanbund.

8

Smelt en god gang chokolade, læg marcipanstykkerne på en gaffel og pensl med chokolade, til de er helt dækkede.

9

Læg dem tilbage på bagepapiret og drys med krymmel. Lad dem stå til chokoladen er stivnet og pak dem derefter i lufttætte bokse. De skal stå køligt.

10

Så er der serveret pistaciekonfekt. Så må vi se om jeg laver nougatkonfekten næste år. Nu magter jeg ikke mere i år.