Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Nok til: Det kommer an på, hvor store du skærer dem
Ingredienser:
- 500 g. mel
- ½ tsk. hjortetaksalt
- 325 g. blødt smør
- 150 g. sukker
- 2 æggeblommer
- Reven skal af 1 citron
- Pistaciemasse
Sådan gør du:
- Start med at blande mel, hjortetaksalt, smør, sukker, æggeblommer og citron i en skål. Mos det hele sammen med hænderne og sørg for at alle smørklumper er æltet ud i dejen
- Pak den ind og læg den på køl til du skal bruge den
- Rul den ud i pølser på minimum tommelfingertykkelse
- Rul pølserne flade, brug din tommelfinger til at lave en fordybning i midten hele vejen fra den ene ende til den anden og klem en strimmel pistaciemasse ud i fordybningen hele vejen
- Skær dem ud i mundrette stykker, fordel dem på en bageplade og bag dem ved 180 grader i 15 minutter
Når du nu alligevel laver finskbrød, så gør dig selv den tjeneste at lave pistaciestykker samtidig. Det er nemlig samme dej, den eneste forskel er toppingen. Min mand er rigtig glad for pistacie og jeg er rigtig glad for at gøre min mand glad. Vi er det perfekte par.
For at lave denne julesmåkage skal du bruge mel, sukker, smør, æg, citronskal, hjortetaksalt og pistacie.
Start med at komme 500 g. mel i en skål og kom ½ tsk. hjortetaksalt derned.
Kom 150 g. sukker ned i melet.
Og skær 325 g. smør i tern ned i skålen. Vend det lidt sammen.
Slå 2 æg ud i skålen.
Og kom til sidst reven skal af en citron ned i skålen. Bland og miks nu dejen godt sammen ved hjælp af dine hænder.
Sådan skal din dej se ud. Brug den med det samme eller pak den ind og læg den i køleskabet til du skal bruge den.
Tag en klump dej og rul den tommelfingertyk pølse.
Med en kagerulle flader du den let ud, men ikke for meget.
Brug en tommelfinger til at lave en fordybning midt i dejen hele vejen fra den ene ende til den anden.
Klip et hul i pistacieposen og klem en lang pølse pistacie ud i fordybningen.
Skær derefter i mindre stykker. Hvor store stykker du skærer, er helt op til dig.
Fordel stykkerne på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Så er vores stykker bagt og skal bare lige køle af.
Pak dem i en lufttæt kagedåse og husk at prøvesmage rigeligt.