Forberedelse: 5 minutter

Trækketid: min. 1 måned

Nok til: En hel del gløgg


Ingredienser:

  • 1 fl. snaps
  • 2 store appelsiner
  • 2 klementiner
  • 1 spsk. allehånde
  • 1½ spsk. nelliker
  • 3 spsk. stjerne anis
  • 5 kanelstænger

Sådan gør du:

  • Skær appelsiner og klementiner i kvarte
  • Kom alle ingredienser i et patentglas, der er blevet skoldet
  • Lad det hele trække et mørkt og køligt sted i minimum en måned
  • Varm rødvin op, smag til med essens og fyld godt med rosiner og mandelsplitter i

I december hvert år holder vores motorcykelklub juleafslutning. Det er en rigtig hyggelig dag, hvor ungerne pynter juletræ, vi får slik, småkager, julegløgg og varm kakao og selvfølgelig æbleskiver. Det er en hyggelig tradition, der kræver lidt forarbejde. De seneste par år har jeg og en af klubbens børn Bettina stået for julesmåkagerne, mens Claus har stået for gløggen. Forberedelserne til gløggen starter også i lidt god tid, faktisk minimum en måned før juleafslutningen. Der laver vi nemlig gløggessensen, der lægger grunden til en velsmagende og kraftig julegløgg. Et par dage før juleafslutningen lægges alle rosinerne i blød i en mørk rom, de skal ikke trække så længe, men essensen skal minimum have en måned.

1

Til årets Farmer gløgg har vi brugt to kæmpe appelsiner, to flotte klementiner, hel allehånde, hele nelliker, stjerne anis, kanelstænger og en hel flaske snaps. Snaps er grundessensen i enhver rigtig farmer, så teknisk set, er jeg vist ikke en rigtig farmer endnu.

2

Appelsiner og klementiner blev skyllet grundigt og skåret i kvarte. Ned i patentglasset med dem. Glasset er selvfølgelig skoldet inden brug.

3

Dernæst kom Claus 1 spsk. allehånde, 5 kanelstænger, 1½ spsk. nelliker og 3 spsk. stjerne anis ned i glasset.

4

Han toppede af med de sidste klementiner og dernæst en hel flaske snaps.

5

Luk glasset til og lad det stå mørkt og køligt i minimum en måned. Når du skal lave din gløgg, varmer du først en god mængde rødvin op, dernæst smager du til med gløggessensen indtil du synes den er der. Og så kommer du rosiner og mandelsplitter i. Mums, varm rødvin med müsli (jeg er ikke gløgg-fan).