Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 4-5 timer
Nok til: 4 personer
Ingredienser:
- 1-1,5 kg. spidsbryst eller oksegrydesteg med ben
- Olivenolie
- 1 l. vand
- 2 oksebouillonterninger
- 1 glas drænet paprikastrimler
- 200-220 g. pepperoncinis med væde, eller en hvilken som helst anden konserveret chili
- 1 ds. hakkede tomater
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Start med at krydre dit kød godt med salt og peber på begge sider
- Varm 2-3 spsk. olie op i en ovnfast gryde eller stegeso og brun kødet af på begge sider
- Læg kødet til side på en tallerken
- Kom vand og oksebouillonterninger ned i gryden og skrab bunden ren, mens terningerne opløses
- Kom hakkede tomater, drænede paprikastrimler og pepperoncinis med væde ned i gryden og rør det hele godt sammen
- Kom kødet tilbage i gryden, læg låg på og sæt den i ovnen ved 150 grader i 4-5 timer. Længere, hvis dit kød er større end 1.5 kg
- Hvis det er muligt, køl da hele blandingen ned, så du kan fjerne overskydende fedt. Hvis du ikke kan nå det, går verden ikke under af den grund
- Tag kødet op, riv det i store stykker med et par gafler, kom det tilbage i gryden, og varm hele blandingen op igen, hvis den har været kølet ned
- Fyld godt op i din burger, husk et par skefulde væde og spis løs
Det er vist ikke nogen hemmelighed, at min mand og jeg er fan af burgere og især burgere med pulled pork eller drip beef. Det var endda menuen til vores bryllup i 2014. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at pulled pork og drip beef er en weekend-mad, for der er simpelthen ikke timer nok i hverdagene, men det sker i ny og næ, at vi faktisk har en weekend uden planer, og så kaster vi os over en ret, der tager mange timer. Helst en der også passer sig selv, hvilket er en af fordelen ved pulled pork og drip beef.
Det er heller ingen hemmelighed, at vi er glade for stærk mad, vi dyrker endda vores egne chili. Faktisk er jeg så glad for chili, at jeg altid tager en god portion jalapeños til min middagsmad på arbejde og jeg elsker at sidde og spise dem som snack, inden jeg spiser resten af min mad. Mine kolleger undrer sig over mig, men jeg synes vitterligt, at de smager fantastisk. Og jeg elsker varmen de bringer.
Det jeg prøver at sige er, at denne opskrift tager lang tid og kan være lidt spicy. Vi skar ned på chilierne, mest for din skyld, for vi kan godt lide det rigtig spicy. Men hvis du ikke er vant til chili, vil du formentlig synes, den er meget stærk. Så er du advaret.
Til denne drip beef skal du bruge et godt stykke oksekød. Jeg valgte et stykke oksegrydesteg med ben i, mest fordi jeg ikke kunne finde et stykke spidsbryst. Havde jeg fundet spidsbryst, havde jeg valt det i stedet. På den anden side, har dette stykke et godt stykke ben i sig og det er med til at bringe en masse smag ind i kødet. Du skal også bruge olie, vand, to oksebouillonterninger, en dåse hakkede tomater, paprikastrimler på glas og pepperoncinis. Eller en hvilken som helst anden chili på dåse/glas/i pakke.
Start med at dræne et helt glas paprikastrimler.
Tag en stor ovnfast gryde frem, eller en stegeso og varm 2-3 spsk. olie op.
Kom godt med salt og peber på dit kød og brun det af på begge sider. Den passede lige i længden til min stegeso, det var da meget heldigt.
Når dit kød er brunet af, tager du det op og lægger det på en tallerken.
Hæld 1 liter vand ned i gryden og plop to oksebouillonterninger ned. Skrap bunden godt ren mens terningerne opløses og vandet varmes godt op.
Hæld så en hel dåse hakkede tomater ned i gryden.
Hæld også de drænede paprikastrimler ned i gryden. Sådan nogle har du selvfølgelig altid på lager, du skal jo bruge dem til både chicken spaghetti casserole og green bean casserole.
Til sidst tager du dine pepperoncinis og hælder både dem og væden ned i gryden. Du kan egentlig bruge en hvilken som helst chili, du skal bruge omkring 200-220 g. drænet vægt. Men husk at få væden med. Jeg stod også med en dåse jalapeños i hånden, men vi har tidligere brugt pepperoncinis i en pulled pork og oplevede, at de var meget stærke. Så vi gik forsigtigt til værks.
Når alt er blandet godt sammen, lægger du kødet tilbage i gryden.
Sæt låg på og sæt den i ovnen i 4-5 timer ved 150 grader. Efter 4 timer kan du tjekke med en gaffel, om kødet er ved at være mørt. Hvis ikke, giver du det bare en time mere. Vi satte gryden i ovnen kl. 8:30 om morgenen, så jeg kunne have min ovn ledig til bagværk om eftermiddagen. Og så kød og væde kunne nå at køle godt af.
Sådan så kødet ud, da det kom ud af ovnen. Som sagt lod vi det køle af og satte det i køleskabet. Der er mening med galskaben.
Efter et par timer var alt koldt, og vi kunne med en ske fjerne stivnet fedt. Nu var det ikke et voldsomt fed stykke kød vi brugte, men bruger du et meget fed stykke kød, er det en god ide, at fjerne den overskydende fedt.
Tag kødet op, fjern benet, hvis der er sådan en og begynd at rive kødet fra hinanden i store klumper.
Ser det ikke lækkert ud. Det her kød er stadig koldt, men super nemt at skubbe fra hinanden med to gafler.
Læg kødet tilbage i væden og lad det hele blive godt varmet op på komfuret.
Så er der serveret hot & spicy drip beef. Coleslaw, barbecuesauce, ristede løg, agurkesalat og selvfølgelig kødet. Hvis du gerne vil undgå, at det er alt for stærkt, lader du være med at tage de grønne pepperoncinis med ind i burgeren. Er du eventyrlysten og en mand med hår på brystet, fylder du selvfølgelig masser af pepperoncinis i din burger. Husk også en del af væden, det er det der gør den til en drip beef.
Dig in!