Forberedelse: 45 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Nok til: 4 personer
Ingredienser:
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stort løg
- 2-5 fed hvidløg
- 500 g. oksefars
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g. tomatpure
- 2 store håndfuld frisk persille
- 2 store håndfuld frisk basilikum
- 2 pakker ricotta
- 1 æg
- 1 dl. frisk parmesan
- 100 g. friskrevet cheddar eller mozzarella
- 10 aflange lasagneplader, der passer i bredden til rugbrødsaluformene
Sådan gør du:
- Start med at hakke løget og snitte hvidløgene fint
- Smid dem i en gryde med olivenolie og lad det simre et par minutter
- Tilføj oksefars og lad det brune, mens du hakker krydderurterne
- Hæld en tomater og tomatpure i gryden, dernæst halvdelen af hver krydderurt og smag til med salt og peber. Lad det simre i ca. 30 minutter
- Kom ricottaost, æg, parmesan, resten af krydderurterne og salt og peber i en skål og rør det hele sammen. Kom evt. et par fed presset hvidløg i, hvis du lyster. Sæt det til side
- Kog lasagnepladerne til de er al dente
- Læg dem på et stykke bagepapir så de kan tørre, køle lidt af og ikke klistrer sammen
- Smør ricottafyldet ud på pladerne og rul dem sammen
- Kom lidt kødsovs i bunden af hver aluform, læg fem pastaruller ned i hver form, fordel resten af kødsovsen over rullerne og kom revet ost hen over. Sæt dem i ovnen ved 180 grader i 20 minutter
- Server gerne med tomatbrød, ostebrød, bruschetta eller salat
MADKRISE!! Kender du det, hvor man sidder og har en kæmpe krise over, hvad man skal finde på til aftensmad? Sådan en uge har jeg haft. Maden var planlagt mandag, tirsdag, onsdag og fredag, men torsdag manglede. Først brugte jeg mandag på at bladre igennem en stak kogebøger for at finde inspiration. Så brugte jeg tirsdag på at bladre i en ny stak kogebøger. Og så brugte jeg onsdag på at bladre igennem en helt tredje stak kogebøger. Hver gang jeg havde bladret igennem en kogebog smed jeg den til side, endnu mere frustreret og endnu mindre inspireret end da jeg startede. Konklusion: Jeg har alt for mange kogebøger, alt for lidt fantasi og er totalt umulig. Men det var så svært. Mandag havde vi fået kylling og grøntsager bagt i ovn, tirsdag fik vi koteletter i fad og onsdag fik vi rester. Så det skulle ikke være kylling, ikke være gris, ikke være ris og kartofler gad jeg ikke. Og så fik jeg en åbenbaring, jeg ville have pasta!!! Så jeg gik igennem mine mange pastakogebøger og italienske kogebøger og fandt ….. INTET!!!!. Sidste forsøg var at besøge min madguru The Pioneer Womans hjemmeside og se hvad hun havde af pastaopskrifter. Og der var den! En alternativ til den traditionelle lasagne. Den må jeg prøve. Men ingen afprøvning uden at vi roder lidt med opskriften, så vi rettede den lidt til efter vores egen smag. Historiens morale: Start altid med at finde inspiration ved The Pioneer Woman. Jeg kunne have sparet mig selv rigtig mange afteners frustrationer.
Den spændende liste af ingredienser er: Frisk persille og basilikum, ricotta, olivenolie, parmesan, en dåse tomater, en dåse tomatpure, salt og peber, revet mozzarella, et æg, et løg, hvidløg, oksefars og friske lasagneplader.
Start med at skære løget i små tern. Det må gerne være et lidt halvstort løg.
Tag derefter et par fed hvidløg og snit dem fint. Vi startede med 2 fed, men retten kan sagtens klare 4-5 fed.
Sæt en gryde på komfuret, sæt fuld fut på varmen, hæld ca. en spiseskefuld olivenolie i gryden og når det er godt varmt hælder du løg og hvidløg derned. Lad det simre et par minutter til løgene begynder at blive klare.
Put 500 gram oksefars i gryden og lad det brune sammen med løg og hvidløg.
Mens kødet brunes i gryden tager du en god stor håndfuld frisk persille og en god stor håndfuld frisk basilikum og hakker fint.
Kom en dåse hakkede tomater og det meste af en stor dåse tomatpure i gryden når alt oksekød er brunet. Rør det hele sammen.
Kom de hakkede krydderurter ned til kødsovsen og rør det godt sammen. Husk at smage til med salt og peber.
Lad nu kødsovsen simre en halv times tid.
Hæld ca. 450-500 gram ricottaost ned i en lille skål. Det svarer til to pakker ricottaost.
Slå et æg ud ned i skålen.
Kom nu en god stor portion revet parmesan ned i skålen. Vi oplevede at parmesanen godt må være en, der er lidt kraftig i smagen. Jeg brugte ca. 1 dl.
Tag nu yderlige en god stor håndfuld persille og basilikum, hak det og kom det ned i skålen.
Giv det en god omgang friskkværnet salt og peber. Du kan også med fordel tage et par fed hvidløg og presse ned i blandingen. Det vil give en god smag til osten og rullerne.
Og rør det hele godt sammen. Nu er dit ricottafyld klar, så sæt bare skålen til side.
Jeg fandt en pakke friske lasagneplader i Bilka. De var lige brede nok, så jeg halverede dem på langs.
Kog dem ganske kort i saltet vand. Hvis du bruger tørre pastaplader skal de koges til de er al dente. De friske plader her kogte jeg i ca. 2-3 minutter.
Læg pladerne ud på et ark bagepapir, så de kan tørre og ikke klistrer sammen.
Smør ricottafyldet ud på pladerne. Der må godt være et lidt pænt lag.
Og rul nu pladerne sammen. De er nogle lækre små ricottafyldte pastaruller nu. Mums mums.
Tag to rugbrødsaluforme. Hvis de da hedder det. De der aflange aluforme der passer med størrelsen på et rugbrød. Kom noget af kødsovsen i bunden af hver form.
Kom fem pastaruller i hver form.
Kom resten af kødsovsen hen over rullerne. Det burde passe lige nøjagtig med to forme, ti pastaruller og en portion kødsovs.
Kom friskrevet mozzarela eller cheddar hen over kødsovsen.
Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader. Nøj det dufter godt i mit lille hus nu.
Så er der serveret. I de to forme her var der nok til to portioner til os hver plus en rest til min mands frokost i morgen. Så hvis du serverer dem med ostebrød, tomatbrød, bruschetta, salat eller lignende, så burde der faktisk være rigeligt til fire personer her. Vi var bare nogle små grisebasser og spiste alt for meget.
You must be logged in to post a comment.