Samlet tid: 25 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser

  • 200 g. grov bulgur
  • 4 dl. vand
  • Salt
  • 1 rødløg
  • 200 g. cherrytomater
  • 1 stk. Taverna salatost
  • 1 stort bundt purløg
  • 1 stort bundt persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike

Sådan gør du: 

  • Start med at skylle din bulgur grundigt. Når vandet er kommet i kog (husk salt i vandet) kommer du bulguren i og lader det småkoge under låg i 13 minutter
  • Tag bulguren af kogepladen, tag låget af og lad det køle af
  • Skær tomater i tern, rødløg i små tern og hak persillen og purløget. Kom det op i en skål
  • Skær osten i tern og kom den op i skålen
  • Bland olivenolie og æblecidereddike og kom det over den afkølede bulgur. Bland det godt sammen og kom så bulguren op i skålen
  • Vend det hele sammen og så er der serveret

Så skal der salat på bordet igen. Og det her er hurtigt blevet en favorit her i huset. Den kommer faktisk fra Rema1000, opskriften står bag på posen med deres bulgur, den er nem og lækker og vi har kun rettet en ganske lille smule i den.
Og så må jeg hellere indrømme med det samme, at vi faktisk ikke bruger Rema1000’s bulgur, men en grov bulgur fra Bilka i stedet. Vi kan bedre lide den grove bulgur.

Faktisk er bulgur ret nyt for os, det er kun for ganske nyligt, vi har indført det i husholdningen. Vi ledte efter et sundere alternativ til ris og min skønne ven Morten foreslog bulgur. Nu er Claus og jeg ikke den slags mennesker, der bare lige sådan hopper på en ny ide, særligt ikke når vi ikke kender produktet. Men vi gav det en chance og opdagede, at det faktisk smager helt godt. Så nu spiser vi bulgur i stedet for ris. Boller i karry med bulgur eller som her i salat. Men vi er som sagt mest til den grove bulgur, den har mest udseende af ris.


Til den her salat skal vi bruge bulgur, olivenolie, æblecidereddike, salt, rødløg, tomat, fetaost, persille og purløg. Opskriften fra Rema1000 nævnte også mynte, men der trak vi grænsen. Jeg kan simpelthen ikke spise mad med mynte i.


Det første skridt, og det her er vigtigt. Skyl din bulgur. Det er et skridt, jeg ofte selv er lige ved at glemme, men det er vigtigt, det gør altså hele forskellen. Din bulgur bliver mere fluffy og lækker.


Kog din bulgur, det er nemt. En del bulgur til to dele vand. Vi bruger 200 gram bulgur til 4 dl. vand. Husk salt i vandet. Det skal småkoge under låg i 13 minutter. Tag det derefter af varmen, tag låget af og lad det køle af.


Mens bulguren køler, fortsætter vi med salaten. Start med at skære tomaterne i kvarte og kom dem op i en skål. Allerhelst vil jeg gerne bruge en blanding af forskellige cherrytomater, masser af forskellige farver, masser af smag. Men tomaterne i mit drivhus var ikke helt klar endnu.


Skær dit rødløg i små tern og kom det op i skålen.


Persillen og purløget hakkes fint og kommes op i skålen. Her bruges rigeligt med purløg og persille.


Skær osten i tern og kom den op i skålen.


Nu skulle vores bulgur gerne være kølet lidt af, så vi kan fortsætte med at gøre den klar. Start med at blande olivenolie og æblecidereddike i en skål.


Hæld det over bulguren og rør det godt rundt. Åh, de dufte du møder nu, er fantastiske!


Bland bulgur sammen med resten af salaten og TADA!


Vores bulgur var stadig lidt lun, så osten begyndte med det samme at blive lidt blød. Det er sådan jeg bedst kan lide den.


Og så er der serveret, ørred med citron-smør sauce og bulgursalat fra Rema1000. Vi har allerede brugt den her salat til et væld af forskellige kødretter. Kylling, koteletter på grillen, bøf osv. Den gør det bare godt til alt.