Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 5½ timer
Nok til: 8 personer
Ingredienser:
- ½ kg. oksefars
- 1 spidskål
- 1 peberfrugt
- 1 løg
- 1 ds. hakket tomat
- 2 gl. pastasauce (480 g. pr. glas)
- 1 tsk. presset hvidløg
- 1 spsk. worcestershire sauce
- 1 spsk. oksebouillon
- 2½ dl. bulgur (rå)
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Kom de hakkede tomater, tomatsauce og oksefars op i din slowcooker
- Tilføj grofthakket spidskål, worcestershire sauce, oksebouillon og hvidløg
- Skær peberfrugt og løg i tern og kom det op i slowcookeren
- Krydr godt med salt og peber
- Sæt slowcookeren i gang på high i 5½ time
- Fordi kålen fylder så meget, er det en god ide lige at røre rundt i det efter en times tid
- Efter 3 timer tilføjer du bulgur og rører godt rundt
- Server straks eller pak i bøtter til fryseren
Claus og jeg har i januar forsøgt at leve efter Dr. Now’s diæt, ingen brød, ris, pasta, kartofler. Det var svært de første par dage, men blev lettere hen ad vejen. Noget af det vi hurtigt blev glade for, hvad simreretter med spidskål. Kål mætter godt, fylder ingenting kaloriemæssigt og så smager retterne fantastisk.
Den her ret blev hurtigt en af favoritterne, særligt fordi det er en dump n’ go ret, som vi elsker.
Vi skal bruge oksefars, spidskål, hakket tomat, pastasauce, bulgur, løg, hvidløg, peberfrugt, oksebouillon, worcestershire sauce og salt og peber.
Kom de hakkede tomater, pastasauce og oksefars op i slowcookeren.
Tilføj worcestershire sauce.
Og kom så den hakkede kål op i slowcookeren, det fylder godt, men det skal nok falde sammen.
Tilføj 1 spsk. oksebouillon. Vi fandt det på glas i Bilka.
Løget skærer du i tern og hælder op i slowcookeren.
Gør det samme med peberfrugten og pres et par fed hvidløg med i. Husk salt og peber.
Sæt nu slowcookeren på high i 5½ time. Det er en god ide lige at røre rundt i det hele efter en times tid, når kålen er begyndt at falde sammen.
Når der er 2½ time tilbage på timeren, hælder du bulgur i retten, rører rundt og går igen din vej.
Vores kålgryde er nu klar til servering.
Det ligner noget ruskomsnusk, men det smager fantastisk. Og koster nærmest ingenting i kalorier.
Vi tog en portion hver til aftensmad og resten blev pakket til fryseren til nem mad.