Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 24 barer


Ingredienser:

  • 115 g. blødt smør
  • 3½ dl. mel
  • 2½ dl. brun farin
  • 190 g. pekannødder
  • 150 g. smør
  • 1 ¼ dl. brun farin
  • 200 g. mørke chokoladeknapper

Sådan gør du:

  • Start med at blande de 115 g. blødt smør, mel og 2½ dl. brun farin. Det skal blive til en tør omgang krummer. Du kan eventuelt bruge en foodprocessor
  • Kom krummerne ned i en form på ca. 33×23 cm. og pres det godt ned til en jævn bund
  • Hak nødderne lidt groft og fordel dem ud over bunden
  • Smelt 150 g. smør med 1 ¼ dl. brun farin i en lille kasserolle. Lad det boble et minut eller to
  • Hæld karamellen ud over nødderne i et jævnt lag
  • Sæt kagen i ovnen ved 175 grader i 20 minutter
  • Med det samme kagen kommer ud af ovnen, hælder du chokoladeknapperne ud over og lader det stå i 2-3 minutter
  • Smør forsigtigt den nu smeltede chokolade ud i et nogenlunde jævnt lag og lad det hele køle ned
  • Skær kagen ud i 24 tern og server

De kan opbevares i en lufttæt bøtte et køligt sted.


Jeg havde lige fem minutter til overs en eftermiddag og en kæmpe mængde pekannødder, der skulle bruges. De her små barer virkede super nemme og det var de helt ærligt også. Claus er vild med dem og jeg kan se, at de stille og roligt forsvinder fra bøtten. Jeg elsker små ting, der kan laves på ingen tid.

Til bunden skal vi bruge mel, blødt smør og brun farin.

Dernæst skal vi bruge pekannødder, mere smør og mere brun farin.

Og næsten det vigtigste, mørk chokolade. Jeg har haft de her to poser stående i bageskabet i en evighed, og tænkte at jeg nok hellere må få dem brugt nu.

Start med at komme blødt smør, brun farin og mel ned i en skål og miks det godt sammen med en pastry cutter. Du kan også uden problemer smide det hele i en foodprocessor.

Det skal ligne en lysbrun krummeblanding.

Find en form på ca. 33×23 cm. og læg et stykke bagepapir ned i den og lad bagepapiret hænge ud over siderne. Jeg synes, det er nemmest at få den her slags ting ud af formen, hvis jeg bare kan løfte det hele op i bagepapirer.
Kom krummerne ned i formen.

Pres dem godt ned og glat dem ud, til du får en fin og fast bund.

Hak nødderne groft og fordel dem ud over bunden.

I en lille kasserolle smelter du smør og brun farin sammen.

Lad det boble i 1-2 minutter og tag det derefter af varmen.

Hæld den varme karamel ud over nødderne og sæt nu kagen i ovnen ved 175 grader i 20 minutter.

Det hele er nu godt varmt og boblende.

Hæld straks chokoladeknapperne ud over den varme kage og lad det stå i 2-3 minutter.

Når chokoladen er smeltet, kan du smøre den forsigtigt ud i et nogenlunde jævnt lag. Lad derefter kagen stå og køle godt ned.

Brug kanterne af bagepapiret til at løfte kagen op af formen og skær den derefter ud i 24 små firkanter.

De ser virkelig fine ud med lagene af bund, nødder, karamel og chokolade.

De er en lækker lille hapser du kan have stående i en lufttæt bøtte et køligt sted. De vil garanteret gøre det godt i en madpakke eller som snack til den lille sult.